Szent György-napi néptáncbemutató és mérkőzés Somogyban

CS. P.CS. P.
Vágólapra másolva!
2024.04.29. 15:28
null
Idei harmadik állomására ért a Hátsó füves futballmentő túra, Túristvándi és Kávás után ezúttal Somogy vármegyében, Balatonszentgyörgyön játszott mérkőzést a helyi feloszlott csapat.
 

A Kis-Balaton Táncegyüttes kalotaszegi táncokból összeállított bemutatójával kezdődött vasárnap a Hátsó füves futballmentő túra balatonszentgyörgyi programja, amely ezúttal egybeesett a Szent György-napi búcsúval. Az ünnepi futballmérkőzésre hat év szünet után újra összeállt a település megszűnt együttese, és sportszerű mérkőzésen 1–1-es döntetlenre végzett a Zalai Főnix utazó csapat ellen. A lefújás után alkalom nyílt a Somogy vármegyei község labdarúgómúltjának bemutatására, a Hegedüs Enikő és Szabó Zoltán szervezők által összeállított minitárlathoz kapcsolódóan Bóbics László sportújságíró beszélgetett a sportág helyi meghatározó alakjaival, így az 1946-ban született Toronyi Árpád egykori játékossal, sportvezetővel, Nagy Lajos korábbi polgármesterrel, sportköri elnökkel, valamint Furulyás Zoltán, Hajba Géza, Hegedűs József egykori labdarúgókkal. A szünetben tizenegyesrúgó-versenyt tartottak, amelyen a huszonegy induló gyermek közül Simon Zsombor nyert. A győztesnek járó labdát és az ösztönzésnek szánt válogatottas tárgyakat, tombolanyereményeket a Magyar Labdarúgó-szövetség ajánlotta fel, az alkalomra szánt emlékplakettek a Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtön műhelyében készültek.

 

Ami a folytatást illeti, szerdán Albert Flórián szülőfalujában, Hercegszántón rendeznek nagyszabású futballmajálist, amelynek keretében a Szabad Föld-kupa ötven évvel ezelőtti döntőjének emlékére újra Hercegszántó–Fadd mérkőzést játszanak (tematikus kiállítással kísérve), a helyi gyermekcsapat a szomszédos Dávod utánpótlás-együttese ellen lép pályára, majd sor kerül a tavalyi Felsőszentmárton–Hercegszántó Hátsó füves futballmentő túra-mérkőzés visszavágójára.

 

Szombaton ismét a Zalai Főnixé a főszerep, Szigligetre utazik a társaság, hogy megmérkőzzön a hat évvel ezelőtt feloszlott helyi csapattal az újra benépesülő Idősebb Káli Lajos Sportpályán. A program 13 órakor vezetett sétával kezdődik az országos hírű szigligeti várnál. A részletekről a Hátsó füves Facebook-oldalán lehet tájékozódni.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik