„Remélem, hogy a hetes szerencsés szám” – Gurisatti Gréta a döntőbe jutásról

L. G.L. G.
Vágólapra másolva!
2024.04.29. 14:36
Gurisatti Grétáékra az UVSE vár a bajnoki döntőben (Fotó: Balogh László)
Pályafutása hetedik bajnoki döntőjére készül az FTC-Telekom szélsője, Gurisatti Gréta, aki az UVSE elleni fináléban megszerezné az első aranyérmét is.

Rengeteg meccset döntött el Gurisatti Gréta a dunaújvárosi Fabó Éva sportuszodában, szombaton pedig még egyet hozzátehetünk a hosszú listához. Csakhogy ennek a hazai szurkolók egyáltalán nem örültek, hiszen a korábbi közönségkedvenc 2022 óta a Ferencvárosban vízilabdázik. A két csapat elképesztően hullámzó meccset játszott egymással a bajnoki elődöntő második felvonásán is, végül 10–10 után szétlövés döntött az FTC javára (4–2), a győztes ötméterest Gurisatti lőtte a kapuba. A zöld-fehérek ezzel történetük során először döntőbe jutottak, a fináléban a címvédő Egert kettős győzelemmel búcsúztató UVSE vár rájuk.

„Ahányszor megnyertük az első meccset, annyiszor buktuk el a másodikat – mondta a mérkőzés után Gurisatti. – Fordított volt a forgatókönyv, nem a mi napunk volt, a Dunaújváros pedig nagyon jól játszott. Az utolsó negyed előtt nem azt láttam, hogy bárki elengedte a meccset vagy saját magát sajnálja, ami nagyon tetszett. Tudtuk, hogy egy negyed alatt kell legalább döntetlenre visszajönnünk, és amikor ez sikerült, éreztem, hogy az ötösökkel mi nyerünk. Hirtelen már nálunk volt a lélektani előny, nem az újvárosiaknál. Az ötösöket persze be kellett lőni, most védésre nem volt szükség. Nagyon örülök, hogy megélhettük ezt a pillanatot, sokat dolgoztunk érte.”

Az FTC és az UVSE eddig három kupadöntőben találkozott egymással (két Magyar Kupa és egy Eurokupa), az összesített állás 2–1 az UVSE javára. Gurisatti egyébként pályafutása hetedik bajnoki döntőjére készül – és az első aranyérmére.

„Remélem, hogy a hetes szerencsés szám – mondta erről az olimpiai bronz­érmes vízilabdázó. – Annyira már nem görcsölök rá erre, nyilván szeretnék nyerni, rajtam kívül is többeknek ez lenne az első aranyérme. Ha azzal a küzdőszelemmel játszunk, mint a negyedik negyedben, akkor örülhetünk a végén, azzal együtt, hogy az UVSE nagyon jó csapat, sok fiatallal és régóta ugyanazzal az edzővel. Bízom benne, hogy nyerünk, de kemény meccsekre számítok, nem gondolom, hogy egy-két gólnál nagyobb lenne a különbség bármelyik mérkőzésen. Egyelőre azonban még szeretném kiélvezni a döntőbe jutást, aztán lesz egy hetünk felkészülni a döntőre. Biztos vagyok benne, hogy jó meccsek lesznek!”  

MOL OB I, NŐK, DÖNTŐ
1. mérkőzés. Május 5., vasárnap: UVSE–FTC, 14.30
2. mérkőzés. Május 8., szerda: FTC–UVSE, 18.45
3. mérkőzés (ha kell). Május 12., vasárnap: UVSE–FTC, 18.30
A párharc az egyik fél második győzelméig tart.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik