NBA: Nikola Jokics harmadszor lett MVP

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2024.05.09. 18:06
Nikola Jokics harmadszor lett az NBA legjobb játékosa (Fotó: Getty Images)
Nikola Jokicsot választották meg az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) 2023–2024-es alapszakasza legjobb játékosának. A címvédő Denver Nuggets szerb légiósa az elmúlt négy évben harmadszor nyerte el az MVP-díjat.

Nikola Jokics lett az MVP az NBA 2023–2024-es idényében. A szerb korábban 2021-ben és 2022-ben is elsőként végzett, így négy év alatt a harmadik MVP-díját zsebelhette be. Jokics mindössze a kilencedik játékos a liga történetében, akit legalább háromszor megválasztottak a liga legjobbjának. A 29 éves center mellett Kareem Abdul-Jabbar (hatszor), Bill Russell (ötször), Michael Jordan (ötször), Wilt Chamberlain (négyszer), LeBron James (négyszer), Moses Malone (háromszor), Larry Bird (háromszor) és Magic Johnson (háromszor) volt erre képes.

Nikola Jokics számai magukért beszélnek: 26.4 pont, 12.4 lepattanó és 9 gólpassz a meccsenkénti átlaga. Az idényben 68 mérkőzésen ért el dupla duplát, és 25-ször tripla duplát, emellett ő lett az NBA történelmének mindössze második játékosa, aki 2000 pontot, 900 lepattanót és 600 asszisztot ér el egy idényben.

Nikola Jokics dominanciáját jól mutatja, hogy a 99-ből 79 első szavazatot kapott. Mögötte Shai Gilgeous-Alexander végzett 15-tel, majd Luka Doncic néggyel. A Denver Nuggets és Nikola Jokics családja megható videót tett közzé a közösségi médiában.

A Denvernek szüksége is van Jokicsra, ugyanis a rájátszás második körében mindkét hazai mérkőzését elvesztette a Timberwolves ellen, így Minnesotában kell egyenlítenie a négy győzelemig tartó párharcban.

NBA, RÁJÁTSZÁS
NEGYEDDÖNTŐ
2. MÉRKŐZÉS
Denver Nuggets–Minnesota Timberwolves 80–106
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–0 a Minnesota javára

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik