Kathi Béla lett a hazai sportitalgyártó arca

Vágólapra másolva!
2024.05.10. 14:01
null
A 45 éves egykori testépítő világbajnok néhány éve átalakította a gondolkodását, és arra összpontosít, ami igazán fontos: a családra és a minőségi időtöltésre. Az Absolute Live sportital régi/új reklámarca állítja, a személyi edzők segítette konditermi edzés a világ legbiztonságosabb sportja, főképp, ha minőségi termékeket fogyaszt az ember, és egészségügyi szűrésre is eljár. (X)

A fekvenyomásban és erőemelésben bajnok, korábbi kétszeres Suberbody-győztes Kathi Béla 2012-ben visszavonult a versenyzéstől. Továbbra is aktívan edz, ám nem olyan vehemenciával, mint néhány évvel ezelőtt. 2020-ban elhatározta, hogy teljesen átalakítja a mindennapjait, életmódot vált. 

„Nagyon sok olyan embert láttam a környezetemben, akik elégedetlenek voltak az életükkel, miközben valójában teljesen elégedettnek kellett volna lenniük. Elgondolkoztam, hogy mi is tesz valójában boldoggá az életemben. Az, hogy több dolgot érek el az üzletben, a napi edzésekkel, vagy az, ha több minőségi időt hagyok magamnak, amit például a családommal tudok tölteni? A másodikra szavaztam, így megváltoztattam a hétköznapjaimat. 2020-ban született a kislányom, ez további motivációt adott az életmódváltáshoz” – ecseteli a Cutler fitneszterem-hálózat tulajdonosa. 

@r_waterhu Mega L-Glutamin Kathi Béla ajánlával 😉 #fitness #kathibela #absolutelive #fypシ ♬ original sound - R-Water

Mielőtt meghozta volna ezt a döntést, teljes erőbedobással a Cutler brand menedzselésével, gazdasági és egyéb ügyeivel foglalkozott. Eközben folyton azt érezte, hogy fizikailag is csúcsformában kell lennie, ami csak tökéletes étkezéssel párosulva lehetséges. Pusztán a fizikai csúcsforma megőrzése felemésztett napi 2-3 órát. Ez az túlhajtott állapot azt eredményezte, hogy minden nap eljött a pillanat, amikor az összeomlás határára került. Úgy érezte, nincs más választása, kislánya születése az addigiaktól teljesen különböző életformát igényel. Amióta változtatott, sokkal jobban érzi magát testileg és lelkileg is. 

Korábban azt tervezte, hogy az országos hálózattá terebélyesedő Cutler fitneszt Európa más országaiba is elviszi, ám ma már megelégszik az itthoni termek üzemeltetésével. Mint mondja, az is elég sok energiát felemészt, hogy a meglévő hálózatot jó színvonalon működtesse.  

Mikor káros a testépítés? 

Ahogy saját életmódjára, úgy ma már a testépítésre is teljesen másképp tekint Kathi Béla, nem érzi kellemetlennek, ha erre terelődik a beszélgetés. 

„A versenyszerű testépítés és erőemelés egyáltalán nem az egészség megőrzéséről szól, hanem a testi erő megmutatásáról. Ha valaki a legjobb akar lenni ebben a sportágban, vállalnia kell az ezzel járó veszélyeket. Viszont, ha amatőr szinten, kedvtelésből az edzőteremben edzünk, az a világ legbiztonságosabb sportja” – vallja. Hiszen a teremben speciális, a saját igényeinkhez, teljesítőképességünkhöz igazítható gépek állnak rendelkezésre, és ha elolvassuk a gyakorlatokhoz szükséges tudnivalókat, esetleg személyi edzővel dolgozunk, akkor sokat teszünk az egészségünkért. 

@r_waterhu

Hölgyek, figyeljetek! Ha kerek popsit szeretnétek a nyárra, akkor érdemes Bélára hallgatni és időben elkezdeni rajta dolgozni.  Itt van 3 tipp, ami segíthet! #rwater #absolutelive #powerfruite #drink #funny #joke #gym #train #power #fruit #kathibela  #utcaembere #fyp #fy #trend  #valasz #kerdes #tipp

♬ eredeti hang – R-Water - R-Water

„Itt az edzést nem kell az időjáráshoz, az évszakokhoz igazítani, ráadásul a kondi bárki számára elérhető. Társadalmi értelemben is pozitívnak látom az edzőtermi tréninget, mert itt még társasági életet is élhetünk, ha erre vágyunk.” 

A volt erőemelő nem csak a mozgásban gazdag életmódban hisz, több interjúban is kiemelte az egészségügyi szűrés fontosságát. „Nem csak a profi sportolóknak, a hobbisportolóknak is nagyon fontos, hogy lássák, milyen állapotban van a testünk, és a megelőzést szolgáló szűréssel kiderítsék, ha esetleg elindult egy negatív folyamat a szervezetünkben. Szerencsére bennem nem negatív tapasztalat erősítette fel a szűrés fontosságát, szimplán úgy gondolom, hogy évi néhány vizsgálat súlyos egészségügyi gondoktól óvhat meg bennünket.”

Absolute Live: a minőségi megoldás

Kathi Béla 2024-ben az R-Water vitamin- és sportitalgyártó egyik termékcsaládja, az Absolute Live hivatalos reklámarca lett, miután éveken keresztül dolgoztak együtt. Mint mondja, alaposan megvizsgálta, mit tudnak az R-Water italai, mert elég érzékeny a minőségre, és nem csalódott. Az Absolute Live termékei szerinte minőségi sportolást tesznek lehetővé, az italok pazar ízesítéssel kaphatók. 

„Ma, az interjúnk napján mellizomedzést tartottam, és éhgyomorral érkeztem a terembe. Ilyenkor az embernek leeshet a vércukra, vagy enni kell egy kicsit, aztán várni, amíg leülepszik a kaja, és csak utána lehet elkezdeni az edzést. Viszont az Absolute Live-nak van egy aminosavval dúsított terméke, az Absolute Live Mega L-Glutamin, amit szépen kortyolgattam a tréning közben. Nem cukrot fogyasztottam, hanem aminosavat, ami miatt anélkül is megfelelő volt az energiaszintem, hogy nem ettem még semmit. Kényelmes, rugalmas megoldást jelentenek ezek a termékek, mert így kivételt lehet tenni, nem kell kizárólag az étkezéshez igazítani az edzéseket. Táplálékkiegészítők mellett is lehet fogyasztani őket, teljes mértékben megbízom bennük.”  

Vállalkozásai sikereihez Kathi Béla szerint nagy szükség van arra, hogy maga a tulajdonos is fejlessze önmagát. Erre fizikai és lelki téren egyaránt nagy szükség van. „Ahogy idősödünk, egyre tisztább képet kapunk saját magunk és a világ működéséről, és jobb döntéseket tudunk hozni, ha fejlesztjük magunkat. Nyomtatott kiadványokból és netes forrásokból is rengetegszer táplálkozom, sokat olvasok. Nagy hangsúlyt fektetek a kommunikációm fejlesztésére. Például, hogy mire és hogyan reagálhattam volna ügyesebben, hogy az üzletfeleimmel, kollégáimmal való beszélgetésekben? A vállalkozásom profibb irányításához is sok infót, tudást próbálok begyűjteni.” 

„Régen csak álmodoztunk ilyen versenyekről”

Május második hétvégéjén rendezik az IFBB Pro Classic Phisique testépítőversenyt Budapesten, a rendezvény főtámogatója az említett Absolute Live. Kathi Béla nem csak a közösségi médiából fogja követni az eseményt. 

„Természetesen ott leszek a helyszínen. Nagyon nagy büszkeség, hogy a legjobb IFB-profi testépítő eredményekkel rendelkező Kökény Béla ilyen megbecsültségű versenyt tudott Magyarországra hozni. Ez óriási dolog, gratulálok Bélának, hogy ilyen presztízsű verseny fut a neve alatt. Örülök, hogy az Absolute Live is a rendezvény mellé állt, mert úgy érzem, hogy a legnagyobb kaliberű cégeknek a legnagyobb versenyek mellé kell állnia. A profik erről a versenyről kijuthatnak a Mr. Olimpiára. Régen csak álmodoztunk róla, hogy egyszer majd lesz ilyen rendezvény nálunk. Most valóssággá vált.”

A néhány éve életformát váltó testépítő sok-sok fiatal példaképe, nekik is küldött egy üzenetet. 

„A fiataloknak a tapasztalataim alapján azt üzenem, hogy ebben a korban, vagyis fiatalon kell megalapozni a jövőt, mert ilyenkor tudunk erre energiát áldozni. Az időseknek pedig azt, hogy ha felépítettük a biztos megélhetést, már nem kell mindenáron megváltani a világot, csak simán élvezzük az életünket.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik