Vívás: bronzérmes a férfi kardcsapat a madridi vk-n

KOVÁCS ERIKAKOVÁCS ERIKA
Vágólapra másolva!
2024.05.19. 15:06
Bronzérmesek lettek Szilágyi Áronék (Fotó: hunfencing.hu)
A Szilágyi Áron, Gémesi Csanád, Decsi Tamás, Rabb Krisztián összetételű kardcsapatunk az amerikaiaktól kapott ki az elődöntőben a madridi világkupaversenyen – a bronzmeccset viszont hozták a mieink.

 

Tavaly megnyerte a madridi világkupa-viadalt a férfi kardcsapat – azzal a sikerrel kezdődött a kvalifikációs időszak, amelynek során a világbajnoki trónra is felülhetett a Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád, Decsi Tamás összetételű kvartett.

Ezen a hétvégén Szatmári nélkül versenyeztek a mieink, hiszen Gárdos Gábor tanítványa sérülés (a bokájából letört egy darab edzés közben) miatt még nem hadra fogható, így Rabb Krisztián kapott lehetőséget, két meccsen is.

Ő pedig élt is ezzel, hiszen például a negyeddöntőben máris kimagaslót vívott, és ezt követően sem lehetett rá panasz, sőt!

Két győztes meccset követően úgy tűnt, a harmadikat (az elődöntőt) is behúzza a magyar együttes: Gémesi Csanád ugyan nem hozta a megszokott formáját, Szilágyi Áron megint majdnem csodát tett. Sajnos csak majdnem: 32:40-nél kötött be az amerikaiak és Eli Derschwitz ellen, és bár 41:41-nél utolérte ellenfelét, a regnáló egyéni világbajnok a végére összekapta magát.

A bronzmeccsen – némi meglepetésre – a franciák következtek (Egyiptom Dél-Koreát és Franciaországot is legyőzve fináléba jutott), s bár féltettük Szilágyiékat, hiszen a gallok nagyszerű csapatot raktak össze az elmúlt években, olimpiai bajnokunk brillírozott, így aztán a mieink végeztek a harmadik helyen.

VÍVÁS
VILÁGKUPAVERSENY, MADRID
Kard. Férfiak. Csapat. Nyolcaddöntő: Magyarország–Grúzia 45:40 (Gémesi Cs. +5, Decsi T. +3, Rabb 0, Szilágyi –3). Negyeddöntő: Magyarország–Németország 45:35 (Rabb +11, Gémesi Cs. +5, Szilágyi +2, Decsi T. –8). Elődöntő: Egyesült Államok–Magyarország 45:42 (Szilágyi +7, Rabb –2, Gémesi Cs. –8). A 3. helyért: Magyarország–Franciaország 45:38 (Szilágyi +8, Gémesi Cs. 0, Rabb –1)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik