Ekl: Puskás Panathinaikosza nyomában a döntős Olympiakosz

Vágólapra másolva!
2024.05.10. 16:23
Puskás Ferenc a BEK-döntőre készülő Panathinaikosz edzésén (Fotó: Imago Images)
A Puskás Ferenc vezette Panathinaikosz 1971-es menetelése óta először jutott be európai labdarúgókupa döntőjébe görög csapat: az Olympiakosz a Fiorentinával találkozik a Konferencia-liga fináléjában.

A Puskás Ferenc irányította Pana 53 évvel ezelőtt óriási meglepetésre került be a Bajnokcsapatok Európa-kupájának (BEK) döntőjébe: a luxemburgi Jeunesse Esch és a csehszlovák Slovan Bratislava után az angol Evertont búcsúztatta, az elődöntőben pedig a jugoszláv Crvena zvezdánál bizonyult jobbnak, miután az idegenben 4–1-re elvesztett meccs után otthon 3–0-ra nyert. A fináléban a Johan Cruyff vezette Ajax 2–0-verte meg a görög csapatot.

Az Olympiakosz jobb esélyekkel lép pályára a május 29-én sorra kerülő döntőben, már csak azért is, mert az összecsapást Athénban rendezik. A pireuszi klub 99 éves történetében először jutott be európai kupa fináléjába.

A két döntős egyformán találkozott a Ferencvárossal a mostani sorozatban: a Fiorentina az FTC előtt nyerte meg csoportját, az Olimpiakosz pedig az egyenes kieséses szakasz első körében búcsúztatta a magyar csapatot.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik