Ehhez nem fért kétség: simán megverte az Atalanta a Marseille-t

Vágólapra másolva!
2024.05.09. 20:55
Fotó: AFP
Az Atalanta az idegenbeli döntetlen után odahaza 3–0-ra megverte a Marseille-t, így bejutott a labdarúgó Európa-liga döntőjébe, ahol a Bayer Leverkusen lesz az ellenfele.

 

EURÓPA-LIGA
ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ 
Atalanta (olasz)–Olympique Marseille (francia) 3–0 (1–0) 
Bergamo, Stadio di Bergamo, 14 994 néző. V: Gil Manzano (spanyol)
Atalanta: Musso – De Roon, Hien, Djimsiti – Zappacosta (Hateboer, 77.), Koopmeiners, Éderson (Scalvini, 55.), Ruggeri – De Ketelaere (Pasalic, 61.), Scamacca (Al. Mirancsuk, 56.), Lookman (El Bilal Touré, 77.). Vezetőedző: Gian Piero Gasperini
Olympique Marseille: Pau López – Mbemba (Unahi, 59.), Gigot, Balerdi – Clauss (Moumbagna, 72.), Kondogbia, Veretout, Merlin (Luis Henrique, 72.) – Harit (J. Correa, 84.), I. Ndiaye (I. Sarr, 59.) – Aubameyang. Vezetőedző: Jean-Louis Gasset
Gólszerző: Lookman (30.), Ruggeri (52.), El Bilal Touré (90+5.)

Továbbjutott: az Atalanta, 4–1-es összesítéssel

ÖSSZEFOGLALÓ

Az 1–1-es odavágó után teljesen nyitott volt az Atalanta és a Marseille párharca.

A második mérkőzésen az Atalanta kezdett jobban, a 6. percben  közel járt a gólhoz:  De Katelaere éles szögből, nagyjából hat méterről lőtt a rövid oldali kapufa tövére, majd bő negyedórával később Scamacca közeli próbálkozása is a felső lécen csattant, de ezt is megúszta a Marseille.

Ami késett, nem múlott, a 30. percben már megszerezte a vezetést a hazai csapat. De Katelaere passza után Ademola Lookman gondolt egyet, és a tizenhatos előteréből, két jó csel után jobbal a bal alsóba lőtt – a labda Gigot bal lábán megpattant, a kapusnak esélye sem volt a védésre.

Az első félidőben képtelen volt komoly lehetőséget kialakítani a francia együttes, és a fordulás után sem lett jobb a helyzet számára – az 52. percben Matteo Ruggeri egy szép kényszerítő után a tizenhatoson belülre érve kíméletlenül kilőtte a bal felső sarkot.

Jordan Veretout állt a legközelebb a vendégektől a gólhoz, azonban ő is csak lécig jutott, az  Atalanta pedig a hosszabbításban még a kegyelemdöfést is bevitte: El Bilal Touré hagyott mindenkit faképnél, majd ziccerben rendkívül higgadtan gurított a bal alsó sarokba.

A 3–0-s végeredmény azt jelenti, hogy az Atalanta 4–1-es összesítéssel bejutott az Európa-liga döntőjébe, ahol a Bayer Leverkusennel küzdhet meg a végső győzelemért.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik