Jégkorong: megvan a jelölt a szövetségi kapitányi posztra

H. Á.H. Á.
Vágólapra másolva!
2024.05.10. 13:43
Majoros Gergely lesz a kapitány, ha az elnökség is rábólint... (Fotó: NS-archív)
A Magyar Jégkorongszövetség (MJSZ) honlapján megjelent közlemény szerint a testület jövő keddi elnökségi ülésén Majoross Gergelyt jelöli a Don MacAdam távozásával megüresedő szövetségi kapitányi posztra Such György, a szövetség elnöke.

 

Majoross szövetségi kapitány kinevezéséről kedden dönt is az MJSZ elnöksége.

„Nagy megtiszteltetés maga a felkérés is, régi álom válhat valóra a kinevezéssel. Ha megkapom az elnökség bizalmát, minden erőmmel azon fogok dolgozni, hogy a válogatott sikeresen szerepeljen az augusztusi olimpiai selejtezőn és a jövő tavaszi elit-világbajnokságon" – idézi a jégkorongszövetség honlapja Majoross Gergelyt, aki korábban volt már másodedző a nemzeti csapat mellett, Jarmo Tolvanen betegsége miatt pedig ő volt a megbízott szakvezető a 2019-es kazahsztáni vb-n. Kétszer nyert Mol/Erste Ligát, a MAC-cal és az Érsekújvárral összesen öt szezont dolgozott a szlovák élvonalban, a legutóbbi idényt pedig a DEL2-ben töltötte a Ravensburgnál. 

Majoross kinevezését egyébként a leköszönő kapitány és szakmai igazgató, Don MacAdam javasolta. 

Az Inforádió beszámolója szerint Majoross nem főállásban lesz a válogatott kapitánya, de az elnök szerint ez nem is lenne igazán reális, mert a válogatott számára csak a nemzetközi szövetség hivatalos szünnapjain lehet mérkőzést, programot szervezni.

A 45 éves Majoross játékosként tagja volt 2008-ban Szapporóban a feljutást először kiharcoló válogatottnak, és szerepelt egy évvel később az elit-vb-n is. Miután 2011-ben befejezte játékos-pályafutását, a MAC utánpótlásában kezdett edzőként dolgozni, 2013-tól a szlovák ligában szereplő MAC irányítása mellett a válogatott szakmai stábjának is tagja lett, s 2020-ig maradt is a nemzeti csapatnál. Ráadásul 2019-ben már irányította is a nemzeti csapatot, a 2019-es divízió 1/A-s világbajnokságon a betegsége miatt távol maradó kapitány, Jarmo Tolvanen helyetteseként ideiglenes jelleggel.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik