Valternek nem tetszett a „Szökőkirály” szóvicce – kép

H. Á.H. Á.
Vágólapra másolva!
2024.05.09. 11:25
Valter a szerdai célban, mezén és nadrágján a bukás nyomaival (Fotó: Getty Images)
Mint beszámoltunk róla, Valter Attila nagyot esett a Giro d'Italia szerdai szakaszán 26 kilométerrel a cél előtt, s végül bő tíz perc hátránnyal ért be a célba. A bukás után nem sokkal a Lotto-Dstny belga menője, Thomas De Gendt egy holland nyelvű szóviccet engedett meg magának Twitter-oldalán, ami nem nyerte el a magyar kerékpáros tetszését – érthető okokból, hiszen más bukásával nem illik viccelődni, pláne nem a nevével...

 

Az idei Girón a szerdai szakaszon már másodszor került földre a Visma Lease a Bike magyar bajnoki trikóban tekerő kerékpárosa, az olasz kör egyetlen magyar résztvevője, Valter Attila. Ezúttal elég nagyot esett, ám mint az M4Sport helyszíni stábját tájékoztatta róla, ez nem befolyásolja a további szereplését és ott lesz a csütörtöki etap rajtjánál. „Minden rendben, semmiség!” – írta Valter a közszolgálati sportcsatornának.  

A bukás után nem sokkal a Lotto-Dstny belga versenyzője, Thomas De Gendt Twitter-oldalán posztolt egy fotót a földön ülő magyarról, s a képhez hollandul annyit írt: „Wie  valt er?” – amire Valter egy érdeklődő, kérdezős smileyval reagált. Erre De Gendt válaszként annyit felelt: „Csak egy vicc a neveddel. A holland csapattársaid majd elmagyarázzák.”

Valter újabb válasza sem késett: „Megkérdeztem. Nem tetszik.” 

A magyar kerékpáros reakciója érthető, hiszen a Giro d'Italián 2012-ben az összetett harmadik helyén záró belga kérdése magyarul annyit tesz: „Ki esett el?”

Az országúti versenyeken gyakorta szökésbe kerülő 34 éves De Gendt végül azzal zárta le a beszélgetést, hogy  „Semmi gond. Ízlések és pofonok...”

A magunk részéről ehhez annyit tennénk hozzá, hogy nemcsak kerékpáros berkekben, hanem úgy általában sem feltétlenül vall különösen jó ízlésre, ha másnak a szerencsétlenségén viccelődünk – ez esetben Valter bukásán –, főleg nem illik poénkodni más nevével, pláne nem olyan nyelven, amit az illető nem feltétlenül ért...

A Giro d'Italia csütörtökön a Viareggio és Rapolano Terme közötti 180 kilométer dombos szakasszal folytatódik, amely három darab, összesen 11 kilométeres murvás részt is magában foglal.

VALTER BUKÁSA

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik