„Én vendégmunkásnak hívom az ilyen szakembereket” – id. Kuznyecov Sztankovics távozásáról

Vágólapra másolva!
2024.05.17. 08:17
Idősebb Szergej Kuznyecov (Fotó: Dömötör Csaba, archív)
A labdarúgó-pályafutását az FTC-nél befejező, az idényben az NB II-es ETO FC Győrt és az élvonalbeli DVTK-t is irányító Szergej Kuznyecov édesapja, idősebb Szergej Kuznyecov is megszólalt az élvonalbeli Ferencvárosi TC-től hirtelen távozó Dejan Sztankovics kapcsán.

Javítás: a Szport-Ekszpressz bár a cikkhez tartozó képen Dejan Sztankovics mellett megjelenítette ifjabb Szergej Kuznyecovot, s a cikkben többször említette győri edzőként, az érintettek lapunknak jelezték, az oroszoknak idősebb Szergej Kuznyecov nyilatkozott, de a lap végig a fiának tulajdonította az elmondottakat.

Forrás: Szport-Ekszpressz

Megkeresett bennünket ifjabb Kuznyecov Szergej, a Diósgyőri VTK és az ETO FC Győr korábbi edzője és elmondta, Dejan Sztankovics Moszkvába való szerződése kapcsán sem Magyarországról, sem Oroszországból nem keresték.

„Senkinek sem nyilatkoztam” – erősítette meg a Ferencváros egykori csatára.

„Mégis reggel óta csörög a telefonom. Többek is sérelmezték az orosz honlapon megjelent, valamint magyar lapok által lehozott, nekem tulajdonított nyilatkozat miatt. Megkerestem a cikk szerzőjét, aki sűrű bocsánatkérés mellett megígérte, hogy kijavítja a dolgozatot. Súlyos sérelem ért. Olyannal vádolnak, amit nem követtem el. Ha pedig mégis megkeresett volna bárki is az edzőváltással kapcsolatban, tisztelem annyira a kollégákat, hogy olyat nem mondanék, mint amit nekem tulajdonítanak. Így vagyok a Szpartak Moszkvával is, amelynek egy ideig másod- majd vezetőedzője voltam és azóta is jó kapcsolatot ápolok a klubbal” – mondta ifjabb Szergej Kuznyecov.


Nagyon sok kérdésem van. Nem értettem a Szpartak döntését, és nem értem, Sztankovics miért megy Oroszországba. Nagyon ellentmondásos jelölt

– mondta a Szport-Ekszpressznek idősebb Szergej Kuznyecov.

„A Ferencváros a Bajnokok Ligájában játszhat. Ez nem ösztönzi? De hirtelen elment Oroszországba, ahol nem szerepelhetnek az európai sorozatokban…

Gazdag embernek tűnik, játszott Olaszországban az Interben, és elég pénzt keresett, de most azt írják, hogy Sztankovicsot váratlanul kivásárolták a szerződéséből, és a Szpartakhoz ment. Ha a Bajnokok Ligájában szerepelnének, megérteném, de így… Miért vállalta? Csak a pénz miatt? Nem nagyon tisztelem az ilyen edzőket. Mint kiderült, Sztankovics, úgy döntött, nem próbálja ki magát az európai porondon, hanem csak pénzt keres? Én vendégmunkásnak hívom az ilyen szakembereket

– vélekedett a játékosként az FTC-ben 98 mérkőzésen pályára lépő Kuznyecov, aki szerint Sztankovicsnak nem volt nehéz dolga a bajnoki cím megszerzésével, mert az FTC-nek jóval erősebb a kerete, mint a többi csapatnak, de a Paks elleni Magyar Kupa-döntőn Kuznyecov szerint a zöld-fehérek szerb edzője sokat hibázott.

„A Ferencvárosnak olyan lehetőségei vannak, melyekkel nyugodtan dolgozhat és okos csapatot alkothat, de azt nem mondanám, hogy Sztankovics mindenkit meggyőzött. A Szpartak meglepett, először Abascal (a moszkvai csapat áprilisban menesztett edzője), most Sztankovics” – fogalmazott Kuznyecov, aki szerint Sztankovics elődei, Sztanyiszlav Csercseszov és Szerhij Rebrov is jobb munkát végzett, mint a szerb szakember.

De látja, Sztankovicsot a Szpartakba hívták, Csercseszovnak pedig még mindig nincs állása. Nem tudom, ki hozza meg a döntéseket. Megmagyarázhatatlan… 

– tette hozzá.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik