NB I: az MTK meghosszabbította Kosznovszky Márk szerződését – hivatalos

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.05.09. 12:51
Kosznovszky Márk meghosszabbította a szerződését (Fotó: mtkbudapest.hu)
Az NB I-ben szereplő MTK szerződést hosszabbított Kosznovszky Márkkal – adta hírül a klub csütörtökön hivatalos honlapján. A 22 éves játékos további három évre szóló megállapodást írt alá a budapesti együttessel.

Az MTK saját akadémiájának neveltje 2021 nyarán, az AC Parma együttesétől szerződött vissza a klubhoz, miután a Serie A-ban is debütálhatott a középpályás – olvasható az MTK hivatalos honlapján. Kosznovszky Márk ebben az idényben egyre több játéklehetőséget harcolt ki magának, február vége óta folyamatosan pályára lépett (igaz, a legutóbbi két találkozón nem lehetett ott kisebb sérülése miatt), a DVSC elleni győztes meccsen megszerezte első NB I-es bajnoki gólját is, az U21-es válogatottban pedig gólt lőtt és gólpasszt is adott.

Az MTK honlapja írt arról is, hogy a fiatal középpályás egy másik területen kimagaslóan teljesít: a Wyscout adatai alapján az NB I-ben a magas intenzitású sprintek tekintetében ő a legjobban teljesítő magyar játékos, hiszen meccsenként közel 59 sprintet vág le. Kosznovszky átlagosan 11.78 kilométert fut, amellyel a két legjobban teljesítő hazai labdarúgó közé tartozik a mezőnyben.

„Itt nőttem fel, itt kaptam meg az esélyt arra, hogy az NB I-ben is bizonyítsak, ezért is érzem úgy, hogy ez a legjobb hely számomra, mivel a klub koncepciója nagyon tetszik – mondta a szerződése aláírását követően Kosznovszky a klub honlapjának. – Nagyon örülök, hogy idén folyamatosan játszhattam, hiszen önkritikusan mondhatom, hogy hullámzó volt a felnőtt karrierem. Jót tett az, hogy az állandó játéklehetőség érdekében tavaly játszani tudtam az NB II-ben, kölcsönben. Az idei szezon elején még nem tudtam annyit szerepelni, mint szerettem volna, de bíztam abban, hogy megkapom az esélyt, amivel aztán próbáltam élni. Az idő előrehaladtával úgy éreztem, egyre jobban megtalálta a stáb a helyemet a csapatban, bízom abban, hogy a következő időszak is ilyen lesz majd. Szeretnék egyre stabilabb tagja lenni egy NB I-ben jól szereplő MTK-nak.”

 

 

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik