Gálfi Norbert duplázott, magabiztos győzelmet aratott a Soroksár a Barcika ellen

RÓTH ZOLTÁNRÓTH ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2024.05.19. 16:50
A Soroksár (sárga-feketében) magabiztos győzelmet aratott a Kazincbarcika ellen (Fotó: Kovács Donát/KBSC)
A labdarúgó NB II 33. fordulójában a Soroksár a Kazincbarcikát fogadta. A hazaiak gyorsan kétgólos előnyre tettek szert, és a második félidő elején már hárommal is vezettek. Végül Pekár László szépségdíjas szabadrúgásgóljával alakult ki a 3–1-es végeredmény.

 

LABDARÚGÓ NB II
33. FORDULÓ
SOROKSÁR SC–KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC 3–1 (2–0)
Budapest, Szamosi Mihály Sporttelep, 350 néző. Vezette: Lovas László (Szabó Dániel, Vrbovszki Pál)
SOROKSÁR: Mergl – Króner M., Say, Kékesi A. (Katona M., 66.), Kaján – Vass Á. (Varga I., 82.), Köböl (Dobos Á., 82.) – Varga Z. (Németh E., 59.), Korozmán K., Gálfi N. – Lovrencsics B. (Dragóner F., 82.). Vezetőedző: Lipcsei Péter
KAZINCBARCIKA: Megyeri G. (Király M., 82.) – Ternován (Székely K., 68.), Heil, Dobozi (Szabó B., 82.), Süttő – Csilus T. (Kurdics, 68.) – Varga J., Kártik, Pekár L. – Vincze D. (Ádám F., a szünetben), Pethő. Vezetőedző: Csábi József
Gólszerző: Gálfi N. (7., 63.), Köböl (26.), ill. Pekár L. (85.)
MESTERMÉRLEG
Lipcsei Péter: – Mindenképpen szerettünk volna javítani, ami sikerült is. Én azt gondolom, hogy ez ma egy sima mérkőzés volt. Kértük a két vereség után a fiúkat, hogy nézzenek a tükörbe. Természetesen hibáztunk, de remélem, hogy ezzel a sikerrel ezt egy kicsit ki is javítottuk. Ma igen motiváltak voltak a srácok.
Csábi József: – Nem ilyen mérkőzésre számítottam. Az első fél órában a rutinos és jó játékosokból álló hazai csapat kihasználta a kínálkozó lehetőségeit. Később már nem tudtunk visszajönni, bár hozzáteszem, hogy bűvészkednem kellett az összeállítással, és ugyanilyen nehéz volt, hogy csak öt cserejátékos állt a rendelkezésemre. Örülök, hogy Király Mátyás, Király Gábor fia bemutatkozhatott az NB II-ben.

ÖSSZEFOGLALÓ

A főváros XXIII. kerületében két olyan csapat mérkőzött meg egymással az NB II 33. fordulójában, amely már a korábbi fordulókban biztosította bennmaradását. A találkozó kezdete előtt a Kazincbarcika mindössze egy ponttal előzte meg a házigazda Soroksárt, így a hazaiak azzal a tudattal léphettek pályára, hogy győzelem esetén megelőzhetik riválisukat.

Varga József (maszkban) sérülése után újra ott volt a barcikai kezdőben (Fotó: Kovács Donát/KBSC)

Jobban kezdett a Soroksár, Gálfi Norbert a 6. percben nagy ziccert hibázott el. A hazai támadó gyorsan javította hibáját, a 7. percben újra egy az egyben mehetett kapura, és 12 méterről a bal alsó sarokba lőtt. A kapott gól mintha megzavarta volna a vendégeket, a barcikaiak védelme könnyen átjátszható volt. A 22. percben Varga Zétény ívelése után Korozmán Kevin fejelt a kapu mellé. A 26. percben megduplázta előnyét a házigazda, Lovrencsics Balázs csúsztatása után Köböl Krisztián talált be. A hajrában a Barcika játszott fölényben, de hiába szorították be a hazaiakat Pethő Bencéék, gólt nem sikerült szerezniük.

A második félidő eseménytelenül indult, sokáig csak a mezőnyben zajlott a játék, a kapuk nem forogtak veszélyben. A 63. percben megint Gálfi Norbert volt a főszereplő, aki Korozmán Kevin passza után 17 méterről lőtt a barcikai kapu jobb alsó sarkába. Két perc múlva megszerezhette volna harmadik találatát is a hazaiak támadója, de hiába cselezte már ki a vendégek kapusát is, Csilus Tamás az üres kapu torkából ki tudta rúgni a labdát. A hajrában összejött a szépítés a vendégeknek, a 85. percben Pekár László 27 méteres szabadrúgásból lőtte a labdát a jobb felső sarokba. A találkozó végén egy debütálót is köszönthettek a vendégek a pályán, Csábi József ugyanis a barcikai kapuban az utolsó percekre lehetőséget adott Király Gábor fiának, Király Mátyásnak is. 3–1

Legyűrte a Soroksár (sárga-feketében) a Kazincbarcikát (Fotó: Kovács Donát/KBSC)

 

PERCRŐL PERCRE

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik