Londoni álarcosbál a magyar futball tiszteletére

   Munkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2024.02.09. 11:01
Bogdán Ádám, a Bolton és a Liverpool korábbi válogatott kapusa volt a díszvendég (Fotó: Csomor Ádám/Magyarország Londoni Nagykövetsége)
Címkék
Magyarország londoni nagykövetségének hagyományos álarcosbálját rendezték múlt csütörtökön a külképviselet patinás épületében, s az idén Puskás Ferencnek és a magyar futballnak ajánlották a rangos társasági eseményt.

 

A régmúlt és a jelen magyar futballsikereit mutatta be a fotókiállítás a követség termeiben és az épületen kívül, úgy is mondhatnánk, hogy a londoni 6:3-tól a wolverhamptoni 4–0-ig. A telet megtörő farsangi időszakról és ezzel párhuzamosan a magyar labdarúgás hosszú, hideg tele után beköszöntő tavaszról szólt üdvözlőbeszédében a házigazda, Kumin Ferenc nagykövet. Az est díszvendége, a korábbi válogatott kapus, Bogdán Ádám volt Szoboszlai Dominik Liverpoolba szerződése előtt az utolsó magyar a klubnál és a Premier League-ben is: a 2015–2016-os idényben lépett pályára többször is a vörösöknél (mielőtt és miután más angol kluboknál is védett). 

Mint beszédében elmondta, kisgyermekként, édesapjával járt először Londonban, és később nagy álma lett, hogy eljusson az angol futballba, a fővárosba pedig azóta is mindig szívesen jön. A diplomaták, más közéleti szereplők körében is népszerű, a követség termeit ezúttal is megtöltő „Masquerade Ball” idei maszkversenyének győztese (egy nemzeti színekben pompázó, egyedi busóálarcot viselő pár) Szoboszlai Dominik aláírt mezét vehette át Kumin Ferenctől. A válogatott dresszt a bálon ugyancsak részt vevő Szöllősi György Puskás-nagykövet, lapunk főszerkesztője ajánlotta föl, miután köszöntőjében kitért rá, hogy ha a skótok boldogan fogadták hetven éve az angolok elleni 6:3-as és 7:1-es magyar győzelmeket, akkor most az angol barátainknak ígérjük, hogy a nyári Európa-bajnokságon megpróbáljuk legyőzni Skóciát.

(Fotó: Csomor Ádám/Magyarország Londoni Nagykövetsége)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik