Eddig sosem látott fotó került elő az ifjú Puskás Ferencről

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.03.28. 19:23
Az ifjú Puskás Ferenc is felbukkan a felvételen (Fotó: PUSKAS.com)
A csepeli szabadstrandon készült képen a tízéves Puskás Ferenc látható a fotó hátoldalán olvasható feljegyzés tanúsága szerint.

Eddig nem ismert gyerekkori kép bukkant fel Puskás Ferencről – osztotta meg a felfedezést a legendás magyar játékos hivatalos weboldala, a PUSKAS.com. A kép történetéről azt írták: a családi fotót Rudolfné Hornig Éva küldte el Szabó Lászlónak, a Puskás, a musical producerének. Elmondása szerint az ő édesapja, Rétfalvi Antal, a nagymamája (Rétfalvi Antal édesanyja) és Puskás Ferenc is látható a képen.

A fotó hátoldalán az olvasható: „Csepeli szabadstrand, háttérben Pestszenterzsébet, a Gubacsi híd utáni MÁV-megálló, 1937/VII. Mellettem Puskás Feri.”

A fotó hátoldala (Fotó: PUSKAS.com)

Ez a kép is igazolja, hogy Kispestről gyakran jártak át a gyerekek sportolni, barátkozni Pestszenterzsébetre, Soroksárra, Csepelre. Ebben az időben kezdődött a gyerek Puskás Öcsi ismeretsége például az erzsébeti Fejér Miklós, későbbi étteremtulajdonossal, a futballisták közül Kovács Ferenccel, a Videoton 1985-ben UEFA-kupa-döntős mesterével vagy a lőrinci Deák Ferenc, későbbi gólkirállyal. Sőt egy korai szerelemről is hallani Pesterzsébeten...” – mondta Szöllősi György, Puskás Ferenc életrajzírója, lapunk főszerkesztője. 

 

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik