Vitális és Redzic is betalált, a DAC őrült meccsen nyert a Slovan ellen

DUDUCZ TIBOR (Dunaszerdahely)DUDUCZ TIBOR (Dunaszerdahely)
Vágólapra másolva!
2024.04.28. 19:27
Csinger Márk (Fotó: FC DAC)
A szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Niké Liga) rájátszásának 7. fordulójában a DAC 5–3-ra legyőzte a Slovan Bratislavát.

SZLOVÁK NIKÉ LIGA
RÁJÁTSZÁS, FELSŐHÁZ, 7. FORDULÓ
DAC 1904–Slovan Bratislava 5–3 (3–0) 
Dunaszerdahely, Mol Aréna, 8834 néző. Vezette: Marhefka
DAC: Popovics (Filipe, 74.) – Csinger, Kacsaraba, Brunetti, Mendez – Herc (Ramadan, 62.), Dinum – Vitális (Kacer, 69.) – Trusa (Dolcek, 74.), M. Koné (Redzic, 62.), Andzouana. Vezetőedző: Xisco
Slovan: Trnovsky – Bajric, Riszvanisz (Marcelli, a szünetben), Wimmer (Tolic, a szünetben) – Blackman, Szavvidisz, Lichy (Kashia, a szünetben), Vojtkó (Zuberu, 87.) – Barszegjan, Strelec, Weiss (Zmrhal, 79.). Vezetőedző: Vladimir Weiss
Gólszerző: Trusa (10., 27., 56.), Vitális (19.), Redzic (89.), ill. Strelec (78.), Barszegjan (83. – 11-esből), Tolic (84.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Sportünnep volt ma Dunaszerdahelyen, a DAC ugyanis kétszer is megmérkőzött a  Slovannal. Kora délután a kézilabdás lányok megadták az alaphangot, a szlovák bajnokság rájátszásának első fordulójában 36–31-re legyőzték a Slovan Vágsellye csapatát.

A Mol Arénába vonuló sárga-kék drukkerek arra gondoltak, hogy bárcsak megismétlődne a 2009-es év. Napra pontosan öt évvel ezelőtt érték el az egyik legszebb győzelmünket a Slovan ellen. A már biztos bajnok és addig veretlen pozsonyiak a Mol Arénában kaptak ki először az idényben, Vida Kristopher szerezte a DAC győztes gólját. 

Ahogy közeledett a találkozó kezdete, úgy telt meg a dunaszerdahelyi szentély, ahol az idény nézőrekordja született, 8834-en látogattak ki. A műsorközlő Korda Gyuri bácsi Reptér nevű slágerével nyitott, majd a névsorolvasás után Nyerges Attila, az Ismerős Arcok frontembere lépett a pályára, a Nélküled szövegírója, aki a helyszínen énekelte el a dunaszerdahelyi drukkerekkel a klubhimnuszt! Szomorú, de már megszoktuk, hogy az ikonikus dal alatt az ötszáz Slovan-drukker a magyarokat ócsárolta. Később a Ferencváros is megkapta a magáét, majd huhogtak is, amikor a hazaiak játékosa, Moussa Koné a kezébe vette egy bedobásnál a labdát.  

Nyerges Attila maradt a pályán, ő végezte el az ünnepélyes kezdőrúgást. Vitális Milánhoz passzolta a labdát, mintha valamit érzett volna...

Fel volt adva a lecke a DAC-nak, mivel tegnap a Zsolna legyőzte a Nagyszombatot, mindkét említett csapat ötpontos előnyt tett szert a negyedik helyen álló sárga-kékek előtt.

Támadólag lépett fel a hazai csapat, azonban Christian Herc és Vitális Milán lövései célt tévesztettek. A másik oldalon ifjabb Vladimír Weiss ziccerét Popovics megfogta, majd Barszegjan lövése a jobb kapufán csattant. A pozsonyi csapat részéről az első félidőben ennyi volt.

A hátralévő percekben dunaszerdahelyi parádét látott a közönség. A 10. percben Vitális Milán keresztpasszát Andzouana élesen belőtte az ötös vonalára és a lepattanót a szemfüles Matej Trusa bekotorta a kapuba. Az első negyedóra után jött a mai nap egyik legszebb jelenete. Huszonöt méterről szabadrúgáshoz jutott a DAC, a labda mögé Vitális Milán állt, aki kegyetlenül bevarrta. Nem kellett sokat várni az újabb dunaszerdahelyi földindulásra. Matej Trusa tört be a tizenhatoson belülre és éles szögből leadott lövése a léc alatt landolt. Gálázott a DAC, már a 35. percben arra szólította fel a B-közép a nézőket, hogy álljanak fel. Sokat elmond az első félidőről a lövések száma, amely 10–1-volt a hazaiak részére.

A szünetben hármat cserélt a  Slovan. Optikailag kiegyenlítettebb volt a találkozó, de a  vendégek helyzetig nem jutottak el. Nem úgy a másik oldalon. Előbb Andzouana lövése ment mellé, majd az 56. percben Mateus Brunetti lapos beadását Matej Trusa sarokkal juttatta a kapuba.

Majd jött a dráma! A Slovan hat perc alatt háromszor is betalált, de a rendes játékidő utolsó percében Damir Redzic eldöntötte a három pont sorsát – 5–3 a vége, az utóbbi évek legjobb meccse volt ma Dunaszerdahelyen!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik