Socca Eb: a magyar válogatott másodszor is döntetlent játszott

BOBORY BALÁZSBOBORY BALÁZS
Vágólapra másolva!
2024.05.09. 15:21
(Fotó: facebook.hu/soccahungary)
Sokáig vezettünk a Moldovában zajló socca Európa-bajnokság második csoportmeccsén a németek ellen, de a rivális a második félidőben egyenlített.

 

Az első napon a románok ellen elért 1–1-es döntetlen remek kiindulópontnak számított a folytatásra a magyar soccaválogatott számára. Roni Ribeiro Da Silva legényei (Szacskó – Czerman, Huszty, Nyilas, Vörös-Torma, csere: Iváncsik (kapus), Sós, Petrics, Jäger, Sóron) a második fordulóban a szerdán az írek ellen 2–1-es győzelemmel nyitó németekkel csaptak össze. A mérkőzést jobban kezdték a mieink, a legközelebb a gólhoz Szabó Marcell járt, akinek közeli lövése a felső lécet érintve hagyta el a játékteret. A 13. percben aztán Huszty Dániel már nem kegyelmezett, 14 méterről, szabadrúgásból bombázott óriási erővel a kapu jobb oldalába. A németek csak kontrák után veszélyeztettek, előnnyel fordulhattunk a második félidőre.

Ellenfelünk alaposan bekezdett a pihenő után, Szacskó Lászlónak nagyokat kellett védenie. A németek végül a negyedik, vagy ötödik próbálkozásra, pont a kapusunkról kicsorgó labdát a gólvonalon túlra brusztolva egyenlítettek. Jöhetett a hajrá, amelyben emberelőnybe kerültünk, és szépen is járt a labda létszámfölényben, de előbb Szabó Marcell lövése csattant a kapufán, végül Czerman Márk lövése tévesztett alig célt.

Igazságos döntetlen született, a magyar csapatnak a továbbjutást illetően a saját kezében van a sorsa – a kvartettből három csapat lép tovább –, pénteken az írek ellen be kellene gyűjteni a három pontot.

SOCCA EURÓPA-BAJNOKSÁG
B-csoport. 2. forduló: Magyarország–Németország 1–1 (1–0)
A magyar csapat gólszerzője: Huszty
A csoport másik mérkőzésén: Románia – Írország 3–0.
A csoport állása: 1. Románia 4 pont (4–1), 2. Németország 4 (3–2), 3. MAGYARORSZÁG 2, 4. Írország 0

A magyar soccaválogatott kerete: Czermann Márk, Huszty Dániel, Jäger Roland, Iváncsik Norbert, Nyilas Elek, Petrics Branko, Sóron Tibor, Sós Márkó, Szabó Marcell, Szacskó László, Tolnay Rokkó, Vörös-Torma Martin. Szövetségi kapitány: Roni Ribeiro Da Silva

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik