NHL: gálázva egyenlített a Panthers, előnyben a Canucks

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2024.05.09. 09:04
Floridai öröm (Fotó: Getty Images)
A Florida Panthers 6–1-re megverte a Boston Bruinst az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) rájátszásában. A másik, magyar idő szerint csütörtök hajnali meccsen a Vancouver Canucks 5–4-re nyert az Edmonton Oilers ellen.

Volt miért visszavágnia a Panthersnek, hiszen a párharc első meccsén a Bruins 5–1-re mosta le a floridaiakat a jégről. A negyeddöntős csata második meccsén az első harmadot Charlie Coyle góljával még a vendégek nyerték, de ezt követően beindult a hazai henger: a Panthers a négy kanadai pontot jegyző finn-orosz légiós, Aleksander Barkov vezérletével hat gólt rámolt be, ezzel kiegyenlítette a párharc állását.

Mindeközben a rájátszásban utolsónak életben maradó két kanadai együttes Vancouverben találkozott egymással. Az első harmadban Zach Hyman egy emberelőnyös támadás végén juttatta vezetéshez az Oilerst, majd Mattias Ekholm duplázta meg az edmontoniak előnyét. A középső játékrész négy gólt hozott, de a vendégek továbbra is őrizték előnyüket. A harmadik harmadban viszont fordult a kocka: a Canucks öt perc alatt három gólt szerezve fordított, s ez végül a meccs megnyeréséhez is elegendőnek bizonyult.

NHL, RÁJÁTSZÁS
NEGYEDDÖNTŐ
2. MÉRKŐZÉS 
Florida Panthers–Boston Bruins 6–1
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–1

1. MÉRKŐZÉS
Vancouver Canucks–Edmonton Oilers 5–4
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a Vancouver javára

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik