Három magyar érem a spanyolországi ifjúsági karate világkupán

S. B.S. B.
Vágólapra másolva!
2024.05.20. 09:39
Bogdán Panna és Loyal Lili ugyanabban a kategóriában szereztek érmet (Fotó: Facebook/Magyar Karate Szakszövetség)
Hárman is dobogóra állhattak a magyarok közül a karate sportág legrangosabb utánpótlás versenysorozata, a Karate1 Youth League széria spanyolországi állomásán. Az A Corunában csütörtöktől vasárnapig megrendezett négynapos ifjúsági világkupán Bogdán Panna ezüst-, Fleischer Dóra és Loyal Lili bronzérmes lett.

A nagy sikerű tavaly októberi budapesti világbajnokságon is induló Fleischer Dóra az U21-esek (18-20 évesek) között a selejtezők során egy győzelmet követően kikapott a későbbi aranyérmes holland ellenfelétől. Ezt követően azonban az MTK sportolója remekelt, és a vigaszágon három nyertes összecsapással felküzdötte magát a dobogóra a +68 kg-os súlycsoportban – a Magyar Karate Szakszövetség hétfői tájékoztatása alapján.

Érdekesség, hogy a másik két magyar érem ugyanabban a kategóriában született. A junior (16-17 évesek) lányok 66 kg-os mezőnyében Bogdán Panna és a korábbi vb- és Eb-érmes Loyal Lili egyformán négy diadalt aratott, és mind a ketten bejutottak az elődöntőbe. A fináléba kerülésért Bogdán nyert, Loyal viszont kikapott spanyol riválisától, így előbbi döntőzhetett, utóbbi pedig a bronzéremért küzdhetett. A helyosztókon aztán Bogdán Panna alulmaradt, viszont Loyal újra győzni tudott, így mindkét UTE-s lány felállhatott a dobogóra.

Közel állt még az éremszerzéshez Tóth Zsombor, aki a junior fiúk 68 kg-os súlycsoportjában négy kört is sikerrel vett, de a bronzmeccset elbukva ötödikként zárt.


 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik