Hihetetlen: szakadékba zuhant Biermans a Girón, majd visszaült a bringájára és célba ért

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.05.20. 13:46
107th Giro d'Italia 2024 - Stage 15
A nagy bukása ellenére is célba ért Jenthe Biermans a Giro vasárnapi szakaszán (Fotó: Getty Images)
Nem mindennapi tettet hajtott végre Jenthe Biermans a Giro d'Italia vasárnapi szakaszán. A belga kerékpáros balesetet szenvedett, s emiatt egy 25 méter mélységű szakadékba zuhant. Biermans mentésére több csapatot is indítottak a szervezők, s ez végül sikerrel járt, olyannyira, hogy a versenyző később visszapattant a kerékpárjára és befejezte a szakaszt. És láss csodát, nem is az utolsók között ért célba...

A filmekbe is beillő történetről maga a „főszereplő”, Jenthe Biermans számolt be a verseny után. A kerékpáros szavai szerint azért történt a baleset, mert elmért egy kanyart a Mortirolóról lefelé jövet, emiatt lecsúszott az útról és bezuhant a szakadékba. Négy csapatkocsi is megállt, hogy megkeresse a bajba jutott kerékpárost, akit 25 méter mélyen egy vízmosásban találtak meg. 

Biermans a verseny után a Sporzának nyilatkozva idézte fel a történteket: „Sajnos rosszul ítéltem meg egy kanyart az ereszkedés során. Ez volt pályafutásom eddigi legsúlyosabb bukása. Komolyan pánikba estem. Az első pillanatban még megmozdulni sem tudtam, a bukásom után tovább estem, és végül egy fa közelében álltam meg. Közben a kommunikációm is megszakadt, így nem találtak meg azonnal. Négy csapat is a keresésemre indult, hihetetlenül hálás vagyok nekik, hogy megálltak és segítettek nekem. Legalább huszonöt-harminc méter mélyen voltam egy szakadékban” – emlékezett vissza a kerékpáros.

Biermansnak szerencséje volt, hiszen bár nagyot bukott, úgy tűnt, nem szenvedett súlyos sérülést, és mivel kemény fából faragták, csodával határos módon később még folytatni is tudta a versenyt. Sőt, a folytatásban nem is tekert rossz tempóban, hiszen a 130. helyen ért célba az etapon, 46 perccel lemaradva a győztes mögött.

A belga kerékpáros amikor célba ért, már érhetően rosszabbul érezte magát, fájdalmakra panaszkodott és az orvoshoz sietett. „Most majd egy röntgent fogunk készíteni és reménykedünk abban, hogy nincs törés. A csípőm, a hátam és a lábam tényleg nincs túl jó állapotban” – mondta el a belga kerékpáros.

A hétfőt mindenesetre pihenéssel töltheti Biermans, hiszen szünnapot tartanak a Girón, s majd csak kedden jön a folytatás a 17. szakasszal.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik