Véget ért a Championship, az Ipswich 22 év után tér vissza a PL-be!

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2024.05.04. 16:22
Ipswichben sem maradt el a pályára rohanós ünneplés (Fotó: Getty Images)
Szombat kora délután rendezték meg az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokság (Championship) 46., egyben utolsó fordulóját.

 

Az élvonalból egy éve kieső Leicester City feljutása és bajnoki címe már korábban eldőlt, ellenben a második, ugyancsak közvetlen feljutó helyre két csapat is pályázott. Az egykoron Bajner Bálintot is foglalkoztató Ipswich Town minden előzetes várakozásra fittyet hányva – tekintve, hogy egy éve még a harmadosztályból való feljutást ünnepelte – álomszerű idényt produkált, s három pont előnnyel várta a záró fordulót a harmadik helyezett Leeds United előtt. Kieran McKenna csapata az idényzáró meccsen hazai közönség előtt 2–0-ra megverte a bennmaradásra már csak matematikai esélyeket tápláló Huddersfieldet, ezzel már nem volt jelentősége, hogy a Leeds odahaza kikapott a Southamptontól. A „traktorosok” 22 év után szerepelhetnek ismét az élvonalban.

A harmadik élvonalbeli helyért a bronzérmes Leeds mellett a Southampton, a West Bromwich Albion és a Norwich City küzd meg a rájátszásban.

A tabella másik végén is voltak izgalmak, öt együttes próbálta meg elkerülni a két kieső helyet, miután a Rotherham kiesése már hetekkel ezelőtt eldőlt. A néhány évvel ezelőtt még PL-csapat Huddersfield Town a már említett Ipswich elleni meccsen elszenvedett vereséggel búcsúzott a második vonaltól, ellenben a másik négy érintett együttes – Sheffield Wednesday, Blackburn Rovers, Plymouth Argyle, Birmingham City – egyaránt megnyerte a saját meccsét (a Sheffield a Callum Stylesszal felálló Sunderland otthonában győzött), így a forduló előtt rosszabbul álló Birmingham süllyedt a harmadik vonalba.

A CHAMPIONSHIP VÉGEREDMÉNYE
FELJUTOTT: Leicester City (bajnok), Ipswich Town (2. helyezett)
Rájátszásba jutott (3–6. helyezett): Leeds United, Southampton, West Bromwich Albion, Norwich City
Kiesett (22–24. helyezett): Birmingham City, Huddersfield Town, Rotherham United

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik