Jégkorong-vb: Hadobás Zétény alkarsérülése rendbe jött, játszhat este

Vágólapra másolva!
2024.05.04. 13:36
Hadobás Zétény játékára is számíthat Don MacAdam szövetségi kapitány (Fotó: MTI)
Pénteki alkarsérülése ellenére tudja vállalni a játékot Hadobás Zétény, a magyar jégkorong-válogatott hátvédje a szlovénok elleni szombat (ma) esti mérkőzésen a bolzanói divízió I/A-világbajnokságon.

A Svédországban légiós játékos a házigazda olaszokkal szemben hosszabbítás után 3–2-re megnyert pénteki találkozó hajrájában blokkolt egy hatalmas lövést, amely a bal alkarját találta el. Azonnal jegelték a sérült testrészt, de nem folytathatta a meccset, mivel nem tudta megfelelően, jó erővel fogni a botját.

A 21 éves Hadobás Zétény akkor elmondta az MTI-nek, hogy szombaton fog kiderülni, képes-e játszani este. Most annyit közölt, hogy állapota szerencsére javult, így hadra fogható.

A szerdai, románok elleni vereség alkalmával egy másik hátvéd, Fejes Nándor is kidőlt a sorból agyrázkódás miatt, ő biztosan kimarad, így a szlovénok ellen a nyolcból hét védője maradt Don MacAdam szövetségi kapitánynak.

A szombati nap dönt arról, hogy Szlovénia mellett ki lesz a másik feljutó. Erre három csapat, a magyar, az olasz és a román pályázik, és eldől az is, hogy Japán vagy aDél-Korea búcsúzik. A divízió I/B-ből Ukrajna került fel, és játszhat jövőre a divízió I/A-ban.

A magyarok visszakerülnek a 16-os elitbe, ha legyőzik Szlovéniát. A két csapat eddig tizenegy vb-mérkőzést vívott egymással és a magyarok mindig vereséget szenvedtek, ráadásul összesen csak 13 gólt ütöttek (ez 1.18-as átlag), miközben 56-ot kaptak (5.09-es átlag). Legutóbb két éve Ljubljanában – amikor végül mindkét gárda feljutott – „hozták az átlagot”, 5–1-re nyertek a házigazda szlovénok. Igaz, eddig egyszer sem fordult elő, hogy Szlovénia úgy álljon fel a magyarok ellen, hogy számukra tét nélküli legyen az összecsapás.

Abban bízni nem lehet, hogy a rivális félvállról veszi a zárótalálkozót. Intő jel például, hogy február 11-én Sopronban, a női kosárlabda olimpiai selejtezőtornán a Párizsba már kijutott spanyolok drámai körülmények között 73–72-re verték a továbbjutásért pályára lépő házigazda magyarokat, akik így végül lemaradtak az ötkarikás játékokról.

A következő elitvilágbajnokságnak Stockholm és a dániai Herning ad otthont 2025. május 9. és 25. között.

JÉGKORONG
Divízió I/A-vb, Bolzano, 5. forduló
19.30: Szlovénia–Magyarország (Tv: Sport2) – élőben az NSO-n!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik