Fehérvár: 1 millió euró a francia csatár ára – NS-infó

Pór KárolyPór Károly
Vágólapra másolva!
2024.04.25. 10:32
Mamoudou Karamoko legutóbb a Paks ellen talált a kapuba, azon a meccsen kétszer is eredményes volt (Fotó: Török Attila)
Elkapta a fonalat az utóbbi hetekben a Fehérvár FC francia csatára, Mamoudou Karamoko, akiért Dániából származó értesüléseink szerint egymillió eurót kellene fizetnie a magyar klubnak, ha a nyári kölcsönszerződése lejárta után végleg szerződtetné a dán FC Köbenhavntól.

 

 

Az FC Köbenhavnnal kapcsolatban jól értesült dán kollégáktól azt az információt kaptuk, hogy Mamoudou Karamoko szerződésében egymillió eurós kivásárlási ár szerepel. Tehát ekkora összegért végleg megszerezhetné  a Fehérvár FC a nyáron, amikor lejár a 24 éves francia csatár kölcsönszerződése.

Karamoko az őszi szezonban 14 meccsen csak két gólt szerzett az NB I-ben, viszont az utóbbi három bajnoki mindegyikén volt gólja vagy gólpassza. A három góllal és egy gólpasszal kulcsszerepet játszott abban, hogy a Fehérvár a Mezőkövesdet és a Paksot megverte, s a ZTE ellen is pontot szerzett. Így 19 NB I-es meccsen öt gólnál és két gólpassznál jár, de ezt a mutatót 611 játékperc alatt érte el, ami jelentősen növeli az értékét.

Ezért adja magát a kérdés, hogyan alakul Karamoko jövője a nyáron, amikor lejár a fehérvári kölcsönszerződése. Úgy tudjuk, a Fehérvár FC egyelőre nem jelezte a Köbenhavn felé, hogy élne az egymillió eurós kivásárlási lehetőséggel, és jelen állás szerint arra van nagyobb esély, hogy az összeg nagysága miatt erre nem is kerül sor.

Ennek ellenére nem zárható ki a magyarországi folytatás, ugyanis értesüléseink szerint több magyar klub is figyeli a csatárt, akinek egyébként még 2026-ig szól a szerződése Koppenhágában.

VÁRHATÓ NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁSOK A FEHÉRVÁR FC-NÉL
Érkezik: George Dobson (Charlton Athletic – Anglia), Tóth Balázs (Puskás Akadémia – kölcsön után végleg?)
Kölcsönből visszatérhet: Dala Martin (Nyíregyháza Spartacus), Lirim Kastrati (koszovói, NK Lokomotiva Zagreb –  Horvátország), Franck Bambock (kameruni-francia, Panetolikosz – Görögország)
Lejár a szerződésük, jelen állás szerint szabadon távozhatnak: Bese Barnabás, Fiola Attila, Hangya Szilveszter,  Rúben Pinto (portugál), Emil Rockov (szerb), Szabó Levente (jelenleg kölcsönben: DVTK)
Kölcsönből visszatér klubjához: Mamoudou Karamoko (francia, FC Köbenhavn – Dánia, lejár a kölcsönszerződése)
 


 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik