Mexikó először a világ tetején

Gy. B.Gy. B.
Vágólapra másolva!
2005.10.04. 02:05
Címkék
Rövid időn belül a második korosztályos világbajnoki címét is elveszítette Brazília, miután a 17 éven aluliak tornájának döntőjében kikapott a végig szervezettebben játszó mexikóiaktól - a selecao a nyáron az U20-as vb-n az elődöntőben vérzett el, így már csak a felnőttek között számít címvédőnek.
A limai összecsapás negyedórán át volt kiegyenlített, ám ezt követően a mexikóiak lerúgták a brazil csapat legjobbját, Andersont (a Porto Benjáminját utólag a vb legjobbjának is megválasztották), vezére nélkül pedig szárnyaszegett produkciót nyújtott a címvédő, amely az első félidő derekán egy percen belül kétszer kapitulált. ("Szerzek egy gólt, mert ma van az édesapám születésnapja" - ezt az első mexikói találatot jegyző, végül a torna gólkirályává koronázott Carlos Vela mondta a találkozó előtt.)A fordulást követően ugyan valamelyest összeszedte magát Brazília, de egy vitatható, ám nem megítélt tizenegyesen kívül nemigen volt mire hivatkoznia a dél-amerikai társulatnak. Ráadásul egy kései kontra végén Guzman bevitt még egy gólt, így története során Mexikó először nyert meg bármilyen szinten is világbajnokságot.A harmadik helyért vívott találkozón megismétlődött az Európa-bajnokság döntője Hollandia és Törökország között, ám a kontinentális viadalon regisztrált félholdas siker ezúttal elmaradt. A Koreai NDK kapta meg a sportszerűségi díjat.U17-ES VILÁGBAJNOKSÁG, PERU
Döntő: Mexikó-Brazília 3-0 (Vela 31., Esparaza 32., Guzman 86.). A harmadik helyért: Hollandia-Törökország 2-1 (Goossens 13., 88., ill. Sahin 89.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik