Messi a gólján kívül MLS-rekordot jelentő öt gólpasszt adott – videó

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.05.05. 07:29
Lionel Messi öt gólpasszt, Luis Suárez pedig mesterhármast szerzett (Fotó: Getty Images)
Az észak-amerikai profi labdarúgóliga (MLS) magyar idő szerinti vasárnapi játéknapján a Lionel Messi vezette Inter Miami 6–2-re legyőzte a New York Red Bullst. Az argentin gólt szerzett, emellett öt gólpasszal zárt, míg Luis Suárez mesterhármast ért el. A játéknapon egyik magyar légiós, Sallói Dániel és Gazdag Dániel sem talált be.

 

A Keleti konferencia éllovasa, az Inter Miami otthonában rendezett találkozón az első félidőben a New York Red Bulls szerzett vezetést, a második játékrészben azonban hengereltek a hazaiak. Lionel Messi a 48. percben a paraguayi Matías Rojasnak adott gólpasszt, aki 20 méterről bombázott a kapuba, s két minutummal később az argentin is betalált. A 62. percben Messi kiugratta Rojast, aki megszerezte második gólját.

Ezt követően 12 perc alatt három gólt szerzett a Miami. Mindhárom gólt Luis Suárez jegyezte, és mindhárom assziszt Lionel Messi nevéhez fűződik, aki így öt gólpasszal fejezte be a mérkőzést, amire még sosem volt példa az MLS történetében. A hosszabbításban a korábbi lipcsei támadó, Emil Forsberg tizenegyesből állította be a 6–2-es végeredményt.

A Miami továbbra is élen van keleten, Messinek az idényben minden találkozót figyelembe véve 11 mérkőzésen 12 gólja és 11 gólpassza van.

A magyar légiósok is pályára léptek az MLS-ben A Philadelphia Union 2–2-es döntetlent játszott a DC United otthonában, Gazdag Dániel végigjátszotta a találkozót. Sallói Dániel kezdőként 88 percet játszott, a Sporting Kansas City a Real Salt Lake otthonában kapott ki 1–0-ra.

Mindkét magyar ötven gólnál jár az MLS-ben, Nemanja Nikolics magyar rekorderként 51-nél tart, így egy góllal beérnék, kettővel megelőznék a ranglistán.

MLS
Inter Miami–New York Red Bulls 6–2 (Rojas 48., 62., Messi 50., L. Suárez 69., 75., 81., ill. Vanzeir 30., Forsberg 90+7. – 11-esből)
DC United–Philadelphia Union 2–2
Philadelphia: Gazdag Dániel végigjátszotta a találkozót.
Real Salt Lake–Sporting Kansas City 1–0
Kansas City: Sallói Dániel kezdőként 88 percet játszott.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik