Marco Reus a nyáron távozik a Dortmundtól – hivatalos

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2024.05.03. 14:26
Marco Reus az idény végén távozik Dortmundból (Fotó: AFP)
A Borussia Dortmund bejelentette, hogy nem hosszabbítja meg Marco Reus nyáron lejáró szerződését, így a német válogatott játékos 12 év után távozik a klubtól.

„Hol is kezdjem? Kedves BVB-szurkolók – mondta Reus a Dortmund közösségi oldalán megjelent videóban. – Tizenkét éven át játszhattam ebben a csodálatos stadionban. Életem felét ennek a klubnak áldoztam, megjártuk a csúcsot és a mélységeket is, de főleg a magaslatokban voltunk. A klubbal arra a döntésre jutottunk, hogy nem hosszabbítjuk meg a nyáron lejáró szerződésem. Nagyon büszke és hálás vagyok, hogy ennyi éven át a csapatban játszhattam. Most nehéz a megfelelő szavakkal kifejeznem magam, de fontos, hogy elsőként a szurkolóknak mondjam el. Még van egy közös feladatunk, ott akarunk lenni a Wembleyben, vissza akarjuk vinni a Bajnokok Ligája-trófeát Dortmundba. Ezért fontos, hogy már most döntöttünk, így a hátralévő célokra tudunk koncentrálni, nem vonja el más a figyelmet.”

A 34 éves Reus 2012-ben Mönchengladbachból szerződött a Dortmundhoz, amelynél első idényében BL-döntőt játszott. Kétszeres Német Kupa-győztes, háromszor nyerte meg a német Szuperkupát, kétszer Németország legjobb labdarúgójának választották, 168 góljával a Bundesliga 1963-as megalapítása óta csúcstartó a klubnál. A BVB idén bejutott a BL elődöntőjébe, a PSG elleni párharc első mérkőzését hazai pályán 1–0-ra megnyerte.

Reus 48-szoros válogatott, a 2014-es vb-győzelemről sérülés miatt maradt le, akárcsak a 2016-os és a 2021-es Eb-ről és a 2022-es vb-ről. A 2012-es Európa-bajnokságon és a 2018-as vb-n ott lehetett a német válogatott keretében.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik