Spanyolország: Vicente del Bosque felügyeli a továbbiakban az RFEF működését

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2024.04.30. 18:03
Vicente del Bosque (Fotó: Getty Images)
A spanyol labdarúgó-válogatottal Európa- és világbajnokságot nyerő korábbi szövetségi kapitány, Vicente del Bosque lesz a Királyi Spanyol Labdarúgó-szövetség (RFEF) fölé rendelt felügyelő bizottság vezetője – jelentette be Pilar Alegría, a tanügyi, képzési és sportügyi minisztérium szóvivője.

 

A Marca tájékoztatása szerint a 73 éves tréner – aki a spanyol válogatott kispadján 2010-ben vb-t, 2012-ben Eb-t nyert – feladatát három pontban határozták meg: Del Bosquének egyrészt képviselnie kell a spanyol labdarúgást, másrészt gondoskodnia kell az olimpia után sorra kerülő választások tisztaságáról az RFEF-nél, harmadrészt pedig szembe kell néznie a spanyol labdarúgás előtt álló kihívásoknak. E kihívások egészen pontosan a soron következő Eb, az olimpia, illetve a 2030-as, Portugáliával és Marokkóval közösen megrendezendő világbajnokság.

A szövetség ez idő alatt – noha konzultálni fog a Del Bosque vezette bizottsággal – függetlenül hozza meg a döntéseit. Ez azért fontos, mert ellenkező esetben a FIFA – politikai befolyásra hivatkozva – felfüggesztheti az RFEF tagságát, ami a válogatott mellett a spanyol klubcsapatokat is száműzné a nemzetközi porondról.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik