Az MNASZ vizsgálóbizottságot állított fel a ralis tragédia kivizsgálására

   Munkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2024.03.28. 15:19
A MNASZ vizsgálóbizottságot állított fel az Esztergom-Nyerges rali helyszínén történt baleset kivizsgálására (Fotó: MTI/Bodnár Boglárka)
Mint megírtuk, a magyar autósport történetének egyik legsúlyosabb tragédiája történt vasárnap a 11. Esztergom–Nyerges ralin. A Magyar Nemzeti Autósport-szövetség elnöke, Szujó Zoltán Instagram-oldalán jelentette be, hogy az MNASZ felállított egy hattagú vizsgálóbizottságot, amelynek elsődleges feladata az esemény sportszakmai vizsgálata.

 

Ahogy arról beszámoltunk, vasárnap a Lábatlan–Bajna szakaszon egy autó lesodródott az útról, egyenesen a nézők közé: a balesetben öten meghaltak, nyolcan megsérültek. A rendőrség a baleset körülményeit büntetőeljárás keretében vizsgálja – halálos tömegszerencsétlenséget okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége elkövetésének gyanúja miatt folytat eljárást ismeretlen tettes ellen.

A Magyar Nemzeti Autósport-szövetség elnöke, Szujó Zoltán Instagram-oldalán jelentte be, hogy az MNASZ elnöksége felállított egy hattagú vizsgálóbizottságot, amelynek „elsődleges feladata az esemény sportszakmai vizsgálata, továbbá javaslattétel a nézői biztonságot tovább növelő intézkedések haladéktalan bevezetésére”.

A bizottság tagjai:

  • Faluvégi Péter sportfelügyelő, a Sporttanács tagja
  • Lovay Miklós, a Rally Hungary ERC futam versenyigazgatója
  • Major Dávid sportbíró, sportfelügyelő
  • Berke Krisztián biztonságtechnikai és tűzvédelmi szakember
  • Zagyva Lajos, a Rally Sport Bizottság (RSB) tagja, raliversenyző
  • ifjabb Tóth János, hétszeres magyar bajnok raliversenyző

A bejegyzésben szerepel, hogy a vizsgálóbizottság tagjai nem tehetnek nyilatkozatot a sajtó számára addig, amíg a vizsgálat le nem zárul.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik