Erste Liga : szándékos rúgásért tiltják el a Brassó hátvédjét – videó

Vágólapra másolva!
2024.03.28. 15:48
Kiemelten sérülésveszélyes szabálytalanságot követett el a kanadai légiós (Fotó: Youtube/MJSZ)
Egy mérkőzésre szóló eltiltást kapott Sebastien Piche, a jégkorong Erste Ligában érdekelt Corona Brasov hátvédje, amiért szándékos rúgómozdulatot tett a címvédő Gyergyói HK egyik játékosa felé az elődöntő negyedik, szerdai összecsapásán.

 

A „kiemelten sérülésveszélyes szabálytalanság miatt” a kanadai légiós kihagyja pénteken az ötödik felvonást. Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc állása 2–2.

A liga fegyelmi bizottságának csütörtöki döntése szerint Piche az 54. percben „egy palánk melletti ütközést követően jégen tartózkodó ellenfele irányába rúgott. A rúgó mozdulat tudatos, szándékos megmozdulás volt, az ellenfél fejének irányába történt”.

A testület később közölte azt is, hogy a Gyergyói HK holland védője, Mike Dalhuisen sem léphet jégre pénteken, mert a 20. percben „botjának tollával hátulról megütötte ellenfele lágyékát. A megmozdulás nem a korong megszerzésére irányult, nem egy pozícióért folytatott küzdelem volt. Dalhuisen botját két kézzel tartva, tudatos, szándékos ütést mért ellenfele sérülékeny testrészére.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik