Párizs 2024: Nem szeretnék duatlonozni az olimpián, bemegyek a szennyezett vízbe is – Bicsák

Vágólapra másolva!
2024.05.09. 18:58
Bicsák Bence nem akar duatlonozni (Fotó: Dömötör Csaba, archív)
A párizsi olimpiai kvótáért versenyben lévő Bicsák Bence, a tokiói nyári játékok hetedik helyezett triatlonosa akkor is vállalná az úszást a francia fővárosban az ötkarikás eseményen, ha szennyezett a víz, mert elmondása szerint nem akar duatlonban versenyezni triatlon helyett.

 

A 28 éves sportoló az M4 Sport Nemzeti Sporthíradó című műsorában azt mondta, a tavaly rendezett párizsi tesztverseny után ugyanúgy fertőzéssel küzdött, mint az idei hongkongi világkupát követően is, de ez igaz volt – mint fogalmazott – a mezőny 80 százalékára.

„Nem szeretnék erre gondolni, mert sajnos előfordulhat, hogy duatlon lesz triatlon helyett, hiszen mostanában azt tapasztaljuk, hogy jön egy eső és máris törlik a versenyt. Én triatlonban akarok versenyezni, tehát ha szennyezett a víz, akkor is belemegyek még úgy is, hogy nekem az úszás a gyengébb számom. Erről szerintem minden versenyző hasonlóan vélekedik” – jelentette ki Bicsák, aki 2021-ben a magyar triatlon legjobb olimpiai eredményét érte el a hetedik hellyel.

„Az egy különleges verseny volt egy különleges napon, de az azóta eltelt időszakban rájöttem, hogy nekem nem ahhoz kell mérnem magam. A tokiói hetedik hely eleinte jól hangzott, utána viszont egyre nagyobb nyomást jelentett, mindent alárendeltem a sportnak, de ez nekem nem jött be, mert más típusú ember vagyok. Úgyhogy elkezdtem azon dolgozni, hogy lazuljak” – mondta a triatlonos.

Bicsák azt is elárulta, téli felkészülése az előzetes terveknek megfelelően alakult, most pedig hosszabb versenyperiódusban van, mert szüksége van a versenyrutinra. Hozzátette, a kvalifikációs ranglistán jelenleg olimpiai kvótát érő helyen áll, a célja pedig az, hogy ezt megőrizze a hátralévő három viadalon.

Bicsák arról is beszélt, hogy Faldum Gáborral és Dévay Márkkal egymás ellen is versenyeznek a kvótáért, de ez – mint mondta – nem befolyásolja a kapcsolatukat.

„Ez egy jó helyzet, mert azt mutatja, hogy erős a magyar triatlon” – jelentette ki.

Bicsák elmondta, az idén biztosan nem tud rajthoz állni kedvenc versenyén, a július elején sorra kerülő tiszaújvárosi világkupán, mert abban az időszakban magaslati edzőtáborban lesz.
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik