NBA: az OKC és a Boston is könnyed győzelemmel kezdte a főcsoport-elődöntőt

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.05.08. 07:39
Jaylen Brown győzelemre vezette a Bostont (Fotó: Getty Images)
Keleten a Boston Celtics, míg nyugaton az Oklahoma City Thunder nyerte simán a főcsoport-elődöntő első meccsét az észak-amerikai profi kosárlabdaligában (NBA).

Az alapszakasz legjobb mérlegével záró Boston Celtics az előző körben hetedik meccsen nyerő Clevelandet fogadta. A hazaiak esélyeshez méltóan már az első perctől kezdve vezettek, a félidőre már tíz pont volt az előnyük. A második játékrészben tovább nőtt a különbség, s 120–95-re nyerte meg az első meccset a Boston.

A hazaiak legjobb dobója a 32 pontos Jaylen Brown volt, míg Derrick White hét triplával és 25 ponttal segítette a Bostont, de Jayson Tatum is 18 pontos 11 lepattanós dupla duplával zárt. A vendégeknél Evan Mobley is dupla duplázott (17 pont, 13 lepattanó), míg a mérkőzés legeredményesebb játékosa a 33 pontot szóró Donovan Mitchell volt.

Az első körben 27.5 pontot átlagoló Shai Gilgeous-Alexander a Dallas Mavericks ellen sem lassított. A Mavericks a második negyed elejéig tudta tartani a lépést az Oklahoma City Thunderrel, utána viszont a hazaiak kerültek fölénybe. Ugyan a Mavs öt pontra zárkózott a harmadik negyed közepén, az egyenlítés már nem jött össze, sőt az OKC 22 ponttal 117–95-re behúzta az első mérkőzést.

SGA 29 pontja mellett 9 assziszttal és 9 lepattanóval zárt, az újonc Chet Holmgren pedig 19 pontig jutott. A Dallas legjobbja a Kyrie Irving, Luka Doncic duó volt, de ketten együtt is csak 39 pontot dobtak. A Nyugati Konferencia első helyezett OKC tehát simán nyerte meg az első meccset és megőrizte a pályaelőnyét.

NBA, RÁJÁTSZÁS
KELETI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
Boston Celtics–Cleveland Cavaliers 120–95
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a Boston javára.
NYUGATI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
Oklahoma City Thunder–Dallas Mavericks 117–95
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–0 az Oklahoma javára.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik