„Tőlem senki se kérdezze meg holnap, hogyan nyertük meg ezt a meccset…” – Marco Reus a PSG–Dortmund után

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2024.05.08. 00:14
Marco Reus boldogsága a párizsi mérkőzés után (Fotó: Getty Images)
Mint beszámoltunk róla, a Borussia Dortmund 1–0-ra győzött a négy kapufát elérő Paris Saint-Germain vendégeként a labdarúgó Bajnokok Ligája kedd esti elődöntőjében, és kettős sikerrel bejutott a londoni fináléba, ahol a Real Madrid–Bayern München párharc győztese lesz az ellenfele. Íme, néhány gyorsértékelés a párizsi meccsről.

 

„Az Eindhoven elleni első mérkőzés előtt beszélgettünk először arról, hogy tulajdonképpen milyen rövid is az út a londoni döntőig – mondta a lefújás után Edin Terzic, a Borussia Dortmund vezetőedzője a DAZN-nak. – Akkor még sokan kételkedtek abban, hogy végigmehetünk rajta. Tavaly az utolsó fordulóban veszítettük el a német bajnoki címet, boldog vagyok, hogy most némi kárpótlásban részesíthettük a szurkolóinkat. Meccsről meccsre javult a teljesítményünk, és fokozatosan elhittük, hogy mi lehetünk az a csapat, amelyik meglepheti egész Európát. Nagyon örülünk, hogy döntőt játszhatunk! Nagyon megszenvedtünk a sikerért ezen a meccsen, de nagyszerű csapatmunkát nyújtottunk egy félelmetes támadóerőt képviselő, gyors csapat ellen. Ha egy szóban kellene összefoglalni az érzéseimet, akkor a büszkeséget választanám.”

„Nagyon kevés, összesen öt gólt szereztem eddig a Bajnokok Ligájában, a legjobb pillanatban bővítettem a gyűjteményemet – értékelt az este egyetlen gólját szerző, a meccs legjobbjának megválasztott Mats Hummels. – A csoportkör második fordulójától érezzük, hogy minden meccsen van esélyünk a győzelemre, miért ne lépnénk pályára ugyanezzel a hittel a döntőben is? A meccs több szakaszában is kezdeményezőek voltunk, képesek voltunk bejátszani a szabad területeket, és ráhangolódtunk a stadion atmoszférájára is. Ez volt a mai sikerrecept.”

„Hihetetlen, hogy több mint tíz év után újra Bajnokok Ligája-döntőt játszhatok a Dortmunddal – nyilatkozta Marco Reus, aki a korábbi dortmundi klubtársakra és a szerencsére is utalt. – Ousmane (Dembélé) és Asraf (Hakimi) rengeteg lendületet vitt a játékba, sok gondot okoztak nekünk. Tőlem senki se kérdezze meg holnap, hogyan nyertük meg ezt a meccset… Persze holnap már nem számít a sok kapufa, csak az, hogy a Dortmund ismét bejutott a döntőbe. Senki sem várta ezt. Hihetetlen.”

„Rettentően szomorúak vagyunk, ez az érzés most mindent beborít – mondta Luis Enrique, a PSG vezetőedzője. – Nem is lehet másként. Egyik mérkőzésen sem voltunk rosszabbak az ellenfelünknél. A futball furcsa játék, néha talán igazságtalannak is mutatkozik. Harmincegyszer vettük célba a kaput, és egyszer sem találtunk bele. A győzelmet viszont gólokkal lehet kiharcolni, nem pedig kapufákkal. Ugyanakkor sok olyasmit láttam a csapatomtól, ami tetszett. A csapatszellem nagyszerű volt, a játékosaim mindent megtettek, mindenki meze átizzadt. A közönség is kiváló volt. Remélem, ez az összetartozásérzés a jövőben is megmarad. És persze gratulálnunk kell az ellenfélnek a döntőbe jutáshoz.”

„A kapu előtti hatékonyság, az hiányzott a játékunkból – értékelt Marquinhos a Canal Plusnek. – Kaptunk egy gólt szöglet után, az első meccsen egyet mélységi passzból, végül ezen a két megingáson ment el a párharc. Jobban kellett volna védekeznünk. Ugyanakkor sok tekintetben jó úton járunk. Az idény elején senki sem hitte, hogy új edzővel, új stratégiával, sok-sok változtatással egészen az elődöntőig eljutunk. Ez jó alap a következő idényre. Természetesen nagyon szerettük volna elvinni a szurkolóinkat a Wembleybe, és most rettentő keserűséget érzünk, de nincs miért lehajtanunk a fejünket.”

„Nem könnyű most bármit is mondani – fogalmazott a párizsi Vitinha. – Úgy jöttünk le a pályáról, hogy mindent megpróbáltunk, amit lehetett. Sajnos nem volt elég. Hálával tartozunk a szurkolóinknak, fantasztikus volt a biztatás. Úgy érzem, ez még csak a kezdete egy új projektnek, de persze ezen az estén ez kevéssé vigasztaló.”

BAJNOKOK LIGÁJA
ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Paris Saint-Germain (francia)–Borussia Dortmund (német) 0–1 (0–0)
Párizs, Parc des Princes, 46 435 néző. Vezette: Orsato (olasz)
PSG: G. Donnarumma – Hakimi, Marquinhos, Beraldo, Nuno Mendes – Zaire-Emery (Li Kang In, 76.), Vitinha, Fabián (Asensio, 63.) – O. Dembélé, Goncalo Ramos (Barcola, 63.), K. Mbappé. Vezetőedző: Luis Enrique
Dortmund: Kobel – Ryerson, Hummels, N. Schlotterbeck, Maatsen – Sabitzer, Brandt (F. Nmecha, 85.), Can – Adeyemi (Reus, 56.), Füllkrug, Sancho (Süle, 67.). Vezetőedző: Edin Terzic
Gólszerző: Hummels (50.)
Továbbjutott: a Borussia Dortmund, kettős győzelemmel, 2–0-s összesítéssel

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik