Giro: drámai hajrá után Benjamin Thomas nyerte meg az ötödik szakaszt, Valter nagyot bukott – videó

Vágólapra másolva!
2024.05.08. 17:43
Valterék esése (Fotó: eurosport.hu)
Elképesztően izgalmas hajrá után Benjamin Thomas nyerte meg szerdán a Giro d'Italia országúti kerékpáros-körverseny 5. szakaszát. Valter Attila nem kicsit bukott, de végül felállt és folytatta a viadalt.

Vasárnap után ismét bukott a Giro d'Italián Valter Attila, a magyar bajnok kerékpáros az 5. szakaszon 25 km-rel a cél előtt került a földre viszonylag nagy tempónál. A Visma – Lease a Bike versenyzője jobban megüthette magát, mivel csak kis idő után tudott feltápászkodni, és a mozgása alapján is úgy tűnt, hogy fájdalmai vannak. Ennek ellenére felült a cserekerékpárjára, és folytatta a versenyt – olvasható az eurosport.hu oldalán.


Hatalmas küzdelmet hozott az olasz kerékpáros körverseny Genova és Lucca közötti 5. szakasza. A négy szökevény, Benjamin Thomas, Michael Valgren, Andrea Pietrobon és Enzo Paleni az utolsó kilométerig jellemzően egyperces előnnyel haladtak, amit ugyan a mezőnynek sikerült húsz másodpercre csökkentenie, de más már nem tudott csatlakozni hozzájuk a befutóra.

Jöhetett a sprint, hatszáz méterrel a cél előtt Pietrobon kihasználta ellenfelei figyelmetlenségét és megelőzte őket, ekkor úgy tűnt, olasz győzelem születik. Csakhogy négyszáz méter után elfáradt a Kometa bringása, Benjamin Thomas pedig egy erőteljes akciónak köszönhetően a legjobbkor tört az élre, megszerezve ezzel pályafutása első szakaszgyőzelmét. A második hely a dán Michael Valgrené lett, Pietrobonnak be kellett érnie a harmadik pozícióval.

Valter Attila huszonhat kilométerrel a cél előtt bukott, meg is sérülhetett a bal válla. Végül cserekerékpárral fejezte be a csütörtöki etapot, a 165. helyen zárt. A Visma legjobbja ezúttal Olav Kooij volt, a holland kilencedik lett.

Az összetettben vezető szlovén Tadej Pogacar nadrágügye újabb fordulatot hozott. Korábban kizárással fenyegették, le is kellett cserélnie az eredeti nadrágját egy fekete színűre, ám az ötödik szakaszra már egy újabb variánst viselt, ezúttal teljes rózsaszínben versenyzett. Előnye egyébként 46 másodperc Geraint Thomasszal szemben.

KERÉKPÁR
107. Giro d'Italia
5. szakasz, Genova–Lucca, 178 km
1. Benjamin Thomas (francia, Cofidis) 3:59:59 óra
2. Michael Valgren (dán, EF Education-EasyPost) azonos idővel
3. Andrea Pietrobon (olasz, Team Polti Kometa) a. i.
...165. Valter Attila (Visma-Lease a Bike) 10:12 perc hátrány

Az összetett élcsoportja
1. Tadej Pogacar (szlovén, UAE) 19:19:15 óra
2. Geraint Thomas (brit, Ineos Grenadiers) 46 másodperc hátrány
3. Daniel Martínez (kolumbiai, BORA-hansgrohe) 47 mp h.
...61. Valter 17:48 perc hátrány

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik