Kovács Dániel megkapta az esélyt a bizonyításra, és meg is ragadta

CS. A.CS. A.
Vágólapra másolva!
2024.05.08. 10:41
Kovács Dániel jól érzi magát a görög élvonalbeli Volosznál, de szívesen védene erősebb csapatban (Fotó: FC Volos)
Kovács Dániel, a Volosz magyar kapusa beszélt lapunknak a bennmaradásról, a görög ligáról és a jövőjéről is.


Már csak egy forduló van hátra a görög alsóházi rájátszásból, de a lényegi kérdések már eldőltek: Kovács Dániel benn maradt csapatával, a Volosszal, míg kapustársa, Nagy Gergely kiesett a PASZ Janinával. Vasárnap éppen egymás ellen játszik a két együttes.

„Szerencsére már nyugodtan léphetünk pályára, igaz, kisebb térdsérüléssel bajlódom, meglehet, nekem véget ért az évad, nem szeretnék kockáztatni – mondta lapunknak Kovács Dániel, a Volosz harmincéves kapusa. – A csapatnak csalódás az idény, mert merészebb terveket fogalmazott meg a vezetőség. Ami engem illet, januárban kerültem a Voloszhoz, jó döntés volt ideszerződnöm: bár az első négy bajnokin a kispadon ültem, utána rendre én álltam a kapuban, az alapszakaszban hétszer, a rájátszásban hatszor. A playoffban háromszor nem kaptam gólt, ez jót tett a lelkemnek. Bíztak bennem, és ezt meg is háláltam.”

A futballista beszélt az elmúlt szűk fél évről, kíváncsiak voltunk, milyennek látja a görög élvonalat.

„A magyar NB I-ben taktikailag fegyelmezettebbek a csapatok, itt nagyobb hangsúlyt kap az egy az egy elleni párharc, több az ütközés. Az AEK Athén, a PAOK, a Panathinaikosz, az Olympiakosz, sőt még az Ariszt is idesorolnám, más szintet képvisel, a költségvetésüket össze sem lehet hasonlítani az alsóházi csapatokéival. De szinte minden együttesnél akad olyan, aki korábban topligában szerepelt, nálunk például a bal oldali védő Antonio Luna, aki az angol Aston Villában és a spanyol Sevillában is futballozott.”

Hogy a következő idényben hol véd a korábban Fehérváron is játszó Kovács Dániel, egyelőre nem tudni, de az biztos, hogy a szerződése még egy évig a Voloszhoz köti.

„A klub elégedett a teljesítményemmel, szóba került a szerződésem meghosszabbítása, de még nem tudok konkrétumot mondani. Célom, hogy Görögországban erősebb csapathoz kerüljek, de akkor sem leszek szomorú, ha maradok, hiszen nagyon megkedveltem a várost, jól érzem itt magam. Ambiciózus tulajdonosunk azt ígérte, megerősíti a keretet, s ha így lesz, jövőre harcolhatnánk a felsőházi rájátszásért.”
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik