Liga 2: most sem ment Vajdahunyadon a Csíkszeredának

B. M.B. M.
Vágólapra másolva!
2024.05.08. 19:14
A szezon során harmadszor szenvedett kétgólos vereséget Vajdahunyadon az FK Csíkszereda, a Corvinul a Liga 2 alapszakasza és a Román Kupa után a másodosztály rájátszásában is legyőzte a székelyföldi együttest.

 

Az FK úgy vágott neki a rájátszás utolsó két fordulójának, hogy kedd este kiderült: közvetlenül már nem juthat az élvonalba, osztályozót kell majd játszania a Superliga 13. vagy 14. helyén végző együttessel. A kupadöntős vajdahunyadi csapat viszont érdekes helyzetbe kerülhet a nyáron: az Európa-ligában indulhat, a román élvonalba viszont nincs feljutási joga.

A zuhogó esőben sok hibával tarkított csatát vívott a két gárda, amelyből a Corvinul jött ki jobban. Az első csíki helyzetnél Bloj Ervin lőtte lábon a hazai kapust, a kontrát pedig végigvitték a hunyadiak. A második félidőben egy Karácsony Márk kapus által az ellenfél elé ütött és egy beívelt szabadrúgás nyomán is betalált a Corvinul, a kettő között pedig Bloj szépített egy ellentámadás végén. Az FK szombaton, a Gloria Buzau ellen zárja a playoffot, és vasárnap este tudja meg, melyik élvonalbeli csapattal kell majd oda-vissza megküzdenie.

A Csíkszereda anyaországi futballistái közül Kelemen Dávid és Jelena Richárd végigjátszotta a mérkőzést, Nagy Jánost a 88. percben váltotta a most bemutatkozó Dezamits Dominik, míg Makrai Gábor a 73. percben állt be. Pintér Bence végig a kispadon maradt, Babati Benjámint pedig nem nevezték a találkozóra.

ROMÁN LIGA 2
RÁJÁTSZÁS, 9. FORDULÓ

Corvinul Hunedoara–FK Csíkszereda 3–1 (Pirvulescu 12., I. Pop 80., Lica 90+2., illetve Bloj 86.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik